Vaxol Gyógyszerkönyvi tisztaságú olívaolaj fülspray
vaxol fejlec 0406.jpg

Vény nélkül, beszerezhető a gyógyszertárban.

VAXOL® FÜLSPRAY BETEGTÁJÉKOZTATÓ

A Vaxol® fülspray biztonságos és hatékony szer a fülzsír fellazítására és természetes úton történő eltávolítására. Használatával ritkábban szükséges a fület kimosni, a fülmosás könnyebben végezhető. Klinikai vizsgálat igazolja, hogy a Vaxol® fülspray alkalmazásával megelőzhető a hallójárat szárazsága okozta fülviszketés.

A Vaxol® fülspray használata felnőttek és egy éves kor feletti gyerekek számára ajánlott. A Vaxol® fülspray adagolt mennyiségű olívaolaj permetet juttat a külső hallójáratba. Használata könnyű és kényelmes. Nem kell túladagolástól és a kifolyó olaj okozta kellemetlenségtől tartani. Használat előtt olvassa el ezt a tájékoztatót!

A VAXOL® FÜLSPRAY ELSŐ HASZNÁLATA ELŐTT

• Az első használat előtt a Vaxol® fülsprayt tartalmazó üveget melegítse tenyerében testhőmérsékletre. Jól rázza fel. Magától eltartva 3–4-szer nyomja le az adagoló- pumpát, hogy egyenletes permet jusson a levegőbe. Ezzel a termék használatra készen áll.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

• A legjobb hatás érdekében a Vaxol® fülsprayt a használat előtt kézben melegítse meg és jól rázza föl.
• A Vaxol® fülspray használata során kövesse az orvos vagy a nővér utasítását.
• Használja heti egyszer vagy kétszer a fülzsír felgyülemlésének megelőzésére és a fül öntisztulásának elősegítésére.
• Ha orvosi beavatkozás szükséges, 4–5 napon keresztül, napi két alkalommal 1–2 adag Vaxol® fülsprayt használjon, mielőtt felkeresné orvosát.
• A fülkagyló felső részét kissé húzza felfelé és hátra.
• Tartsa az üveget függőlegesen, a szórófejet helyezze a hallójáratba, majd 1–2-szer teljesen nyomja le az adagolópumpát.
• Enyhén masszírozza a hallójárat első-külső peremét – a tragust.
• Ha szükséges, ismételje meg az eljárást a másik füllel.
• Ne mosson fület az alkalmazás után.
• A fülsprayt álló, vagy ülő helyzetben alkalmazza.
• Használat után az adagolópumpa levehető az üvegről, meleg vízzel átöblíthető.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

• Lyukas a dobhártyájú vagy fülfájós beteg kizárólag orvosi felügyelet mellett alkalmazza a terméket.
• A Vaxol® fülspray egy éven aluli gyermekek esetében kizárólag orvosi utasításra alkalmazható.
• Az olívaolaj széles körben használatos természetes anyag. Mellékhatásról, gyógyszerkölcsönhatásról nem számoltak be.
• Ne használja a terméket, ha érzékeny vagy allergiás az olívaolajra.
• Bár terhesség és szoptatás idején fellépő mellékhatás nem ismert, a használat előtt feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha terhes vagy ha szoptat.
• A termék túladagolása esetén fellépő mellékhatás nem ismert.
• Ha allergiás reakciót észlel, azonnal hagyja abba a termék használatát és tájékoztassa kezelőorvosát.

FONTOS​ FIGYELMEZTETÉS


• Egy Vaxol® fülsprayt csak egy beteg használjon.
• A Vaxol® fülsprayt szobahőmérsékleten, állítva kell tárolni.
• A termék felbontás után hat hónapig használható.
• Kérdezze meg a gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt Vaxol® fülspray-el.
• Nyílt láng közelében ne fújja a permetet.
• Gyermekektől elzárva kell tartani.
• A Vaxol® fülspray kizárólag a fül kezelésére szolgál. Ne kerüljön szembe, orrba, szájba.

A Vaxol® az FW Medical bejegyzett védjegye. A betegtájékoztató 2016. január 04. készült A Vaxol® fülspray a 93/42 EGK irányelv alapján I. osztályba tartozó orvostechnikai eszköz.

1. Mi a fülzsír?

A fülzsír termelődése a hallójáratban természetes folyamat, normál esetben a halló- járat öntisztuló, azonban a gyakori tisztítás fokozza a képződését. A fülzsír víztaszító réteggel látja el a hallójáratot, gátolja a kórokozók megtelepedését, baktérium és gombaölő hatású.

2. Mikor okozhat problémát a fülzsír jelenléte?

A túlzott fülzsír termelődése, különösen, ha együtt jár gyakori tisztítási kísérlettel vagy fülben viselt illesztékek (részletesen a 5. pontban) viselésével, fülzsírdugó kialakulásához vezethet, melyet csak szakember tud eltávolítani. A fülzsírdugó ismételt kialakulása legtöbbször megelőzhető néhány fültisztítási szabály betartásával:

a) Mindennapos fültisztítás Ajánlott hygiénés eljárás: a mutatóujj köré csavart törölközővel a hallójárat bemenetének megtisztítása anélkül, hogy a hallójáratba behatolnánk. Ne mossa szappannal a hallójáratot. A hallójáratba kerülő víz, szappan, hajsampon fellazítja, ezzel irritálja a hallójárat bőrét, ezzel irritálja a hallójárat bőrét, ezzel kedvez a gyulladás kialakulásának. Fülzsírral keveredve gyorsítja a fülzsírdugó kialakulását.
 

b) Ne használjon fültisztító pálcát! A fültisztító pálcával befelé tolja a fülzsírt, ez segíti a fülzsírdugó kialakulását. Fülzsír csak a hallójárat külső egyharmad részében termelődik, azonban a fültisztító pálca használatával ennél mélyebbre nyomódik, ahonnan már csak szakember tudja eltávolítani. A fültisztító pálcával könnyen megsértheti a hallójárat bőrét, ami hallójárat gyulladás kialakulásához vezethet. A fültisztító pálcával megsértheti akár a dobhártyát is! A legtöbb esetben a fülzsírdugót a fül kitisztítására irányuló helytelen kísérletekkel magunk idézzük elő.

3. Veszélyes üzemek

Vízi sportok, strandolás: van aki hajlamos strandolás, vízi sport, gyakori zuhanyozás miatt a hallójáratba került víz okozta visszatérő hallójárat gyulladásra. A fülbe jutó víz kórokozókat juttathat a hallójáratba. A víztisztításra használt kemikáliák irritálhatják a hallójárat bőrét. E tényezők fokozzák a hallójárat gyulladás kialakulását.

4. A száraz hallójárat, viszketés

Hideg éghajlat, téli fűtés miatti száraz levegő, alkatilag szárazabb bőr kellemetlen viszketést okoz. A száraz hallójárati bőr sérülékeny, a fültisztító pálcával könnyen sérülést okozhatunk. A száraz bőr felszínéről leváló hámlemezek fülzsírral keveredve gyorsíthatják a fülzsírdugó kialakulását.

5. Hallókészülékek, fülhallgatók, zenehallgatás

A hallókészülékekhez, telefonokhoz, zenehallhatáshoz használt eszközökhöz tartozó fülben viselt szilikon, illetve műanyag illesztékek, a zajvédő füldugók fokozzák a fülzsír termelődését. Behelyezésük a hallójárat külső harmadában termelődött fülzsírt mélyebbre tolhatják. Ez kedvez a fülzsírdugó kialakulásának, a füldugóba kerülve, rontják a hangátvitelt.

6. Megelőzés

A rendszeresen használt olaj a keletkező fülzsírt elfolyósítja és segíti a spontán távozást, megelőzi a fülzsírdugó kialakulását.

7. Alkalmazása

a) Fülmosás előkészítése, lágyítása: fülmosás előtti használat felpuhítja a kemé- nyebb fülzsírdugót, így megkönnyíti annak eltávolítását.

b) Vízi sportoknál: a hallójárat bőrét bevonó olaj gátolja a vízzel való közvetlen érintkezést, csökkenti a gyulladás kialakulását.

c) Hallókészülékek illesztékei, zenehallgatáshoz, telefonáláshoz használt füldugók, munkahelyi védőillesztékek: használatával megelőzhető a fokozott fülzsírtermelődés következtében képződő fülzsírdugó kialakulása.

A Vaxol® fülspray fellazítja és természetes úton eltávolíthatja a fülzsírt. Használatával ritkábban kell a fülzsírt kimosatni. Megelőzheti a hallójárat szárazsága okozta fülviszketést. A Vaxol® fülspray adagolt olívaolaj permetet juttat a külső hallójáratba. Az egységnyi mennyiségű olajpermet egyenletesen vonja be a hallójáratot anélkül, hogy a túl sok olaj dugulás érzetét keltené. Használata könnyű és kényelmes, nincs túladagolás és a kifolyó olaj okozta kellemetlenség.
 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagykérdezze meg a kezelőorvosát!​
A termék gyógyszertárakban megvásárolható.


WWW.VAXOL.HU

Vaxol reg1
Vaxol reg1
press to zoom
vaxol_regfoto_doboz1satco
vaxol_regfoto_doboz1satco
press to zoom
Vaxol reg3
Vaxol reg3
press to zoom
A MAGYARORSZÁGON FORGALOMBAN LÉVŐ VAXOL FÜLSPRAY REGISZTRÁCIÓS FOTÓI.

Vaxol fülspray

Vaxol fülspray - betegtájékoztató